Organisatie en communicatie bij verandering – Innovatieversneller – Teksten met diepgang – Paardenworkshops

Cases

Begeleiden fusietraject

Zeeuws Archief

Begeleiden op communicatief gebied van de fusie tussen drie archiefdiensten. Ontwikkelen ‘gezicht’ voor de nieuwe organisatie.. www.zeeuwsarchief.nl

 

Organisatie evenement

Deltawerken online

Door digitalisering van de archieven van de Deltawerken zijn deze nu te raadplegen op het world wide web. Bits&Pieces organiseert de communicatie rondom de ontsluiting. Toenmalig minister van Verkeer en Waterstaat Jorritsma lanceert de digitale Deltawerken op het voormalig werkeiland Neeltje Jans. Bits&Pieces organiseert het evenement.

Proces- en externe communicatie

Kwaliteitsatlas Middelburg

De structuurvisie tot 2030 van de gemeente Middelburg staat in de ‘Kwaliteitsatlas’. Bits&Pieces levert een bijdrage aan de procescommunicatie en ontfermt zich over eindredactie en vormgeving. Bits&Pieces coördineert de (interactieve) communicatie met inwoners en diverse belangenbehartigers.

 

Porthos

Loket voor welzijn, zorg en opgroeien.
Zes organisaties uit de zorg- en welzijnswereld die zich richten op dezelfde doelgroep maken nu gebruik van dezelfde voordeur. Bits&Pieces adviseerde over proces- en externe communicatie van de totstandkoming van dit unieke concept.  www.porthos.nl

 

Faciliteren

Afdeling Bestuursondersteuning

Eén maal per jaar buigen alle medewerkers van de afdeling Bestuursondersteuning van de gemeente Middelburg zich over de toekomstplannen van hun afdeling. Hoe zorg je dat iedereen meedoet en daar energie van krijgt? Bits&Pieces faciliteert het afdelingsoverleg meerdere malen met energieke werkvormen.

 

Creatieve werkvormen

Een ‘energizer’ om de verbindingen zichtbaar en voelbaar te maken.

 

Woordvoering

Ministerie van Verkeer en Waterstaat: FileProof

In 2006 vroeg toenmalig minister Peijs van Verkeer en Waterstaat nieuwe, frisse ideeën om het fileprobleem op korte termijn aan te pakken. In een korte tijd kwamen er duizenden ideeën binnen van burgers, bedrijven en ambtenaren. Met als resultaat 60 concrete projecten, o.a Met de fiets minder file! Fietstraject Zaandam-Amsterdam. en Hoe hoog is die van jou? Proef bij de Drechttunnel. Voor ruim tien projecten was Bits&Pieces communicatieadviseur en woordvoerder.

Initiëren van dialoog

E.ON

Hoe geef je ruimte aan dialoog? Hoe creëer je ontmoeting, betrokkenheid en draagvlak bij stakeholders, of dat nu omwonenden zijn, kritische organisaties of de politiek… Bits&Pieces begeleidde de dialoog rondom het Bezoekerscentrum van E.ON op de Maasvlakte bij Rotterdam.

 

Allround communicatieadviseur

DELTA

‘Huisaannemer’ op het gebied van communicatie voor energiebedrijf DELTA, afdeling corporate communicatie. Schrijven van teksten voor diverse uitingen. Communicatieadviseur van de Centrale Ondernemingsraad.  www.delta.nl

 

Teksten schrijven

Dudok projectontwikkeling Dordrecht

Een boek over de historie van het bedrijfspand als tijdloos relatiegeschenk. Bits&Pieces verzorgde de teksten voor Dudok projectontwikkeling uit Dordrecht, in een co-productie met fotografen en ontwerpers.