Organisatie en communicatie bij verandering – Innovatieversneller – Teksten met diepgang – Paardenworkshops

Over Ruth de Bruin

Ruth is opgeleid als all round communicatieadviseur

Van origine is Ruth communicatieadviseur. Rode draad in haar werk is het leggen van verbindingen. “Wat er tussen mensen gebeurt.” Aan veel communicatieproblemen liggen organisatieproblemen ten grondslag. Vandaar haar voortschrijdende interesse in organisatie en organisatieverandering. Innovatie, verandering, communicatie en leiderschap zijn steekwoorden. Ruth is wereldburger, tweetalig (Frans-Nederlands), creatief, een werkpaard, en krijgt de spirit in een team (terug). Ze is ‘handig’ met tekst, schrijft (imago)teksten met diepgang. Ruth past zich zonder moeite aan in een Multi culturele, Multi nationale omgeving. Door haar creatieve geest en levenservaring is ze een goede sparringpartner, die de ander (directie, bestuurder, opdrachtgever, cliënt) graag helpt te groeien en schitteren in zijn of haar rol.

De magie van paarden

Sinds haar eerste herinneringen is Ruth gegrepen door de magie van paarden. Eerst fanatiek in de wedstrijdsport (springen, samengesteld en dressuur) komt er met het voortschrijden van haar persoonlijke ontwikkeling ook in de relatie met de paarden steeds meer verdieping. Zij vergaart veel kennis over de non verbale communicatie en het kuddegedrag van paarden waarin individu en collectief een bijzondere wisselwerking met elkaar aangaan. Behalve de wedstrijdsport ontfermt zij zich over diverse ‘traumapaarden’: paarden die angstig of gevaarlijk geworden zijn door een verkeerde behandeling of stresssituatie. Zij verdiepte zich in coaching en leiderschap, onder andere bij Manfred van Doorn (de reis van de held, double healix).

Communicatiemanager binnen de Communicatiewinkel

Ruth de Bruin geeft op een bijzondere manier workshops in persoonlijke leiderschap in samenwerking met haar paarden.

Met een aantal collega’s uit de Communicatiewinkel heeft Patrick Riet mogen ervaren hoe leerzaam en leuk de Workshop Horse Assisted Leadership is. Het paard reageert op jouw gedrag en het maakt je bewust van je innerlijke veranderingen.

Patrick is bureaumanager van De Communicatiewinkel en ondermeer verantwoordelijk voor de organisatie van bijeenkomsten en de communicatie richting de aangesloten communicatieprofessionals.

Wil je meer weten of ook stappen in je persoonlijke leiderschap maken, neem gerust contact met Ruth op en gun jezelf deze prachtige ervaring.